sampinjoni-sir.jpg

Šampinjone posoliti i staviti nekoliko minuta u pećnicu na 160 stupnjeva, tek toliko da se malo 'oznoje'.

Na zagrijano maslinovo ulje staviti luk, prodinstati ga, dodati češnjak i mljeveno meso. Dinstati uz dodatak crnog vina, majčine dušice i lovorovog lista te začiniti solju i paprom. Dodati sitno sjeckane stručke šampinjona te dinstati dok ne ispari tekućina.

Špinat kratko okrenuti na zagrijanom maslinovom ulju da malo 'uvene' te posoliti.

U klobuke šampinjona prvo staviti špinat, na špinat staviti dinstano meso te sve posuti svježe ribanim parmezanom. Peći na 220 stupnjeva dok se parmezan ne rastopi i ne dobije zlatno žutu boju i prepoznatljiv miris.

  • 12 klobuka većih šampinjona
  • 200 g mljevene junetine
  • 150 g sitno sjeckanog luka
  • 2 sitno sjeckana češnja češnjaka
  • 1 dl crnog vina
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • sjeckani stručci šampinjona
  • majčina dušica
  • lovorov list
  • 100 g svježe ribanog parmezana
  • 100 g špinata

BIOPLUS d.o.o.

Kotromanića 48, 71000 Sarajevo

bioplussarajevo@gmail.com

Tel: +387 (0) 33 246 378

Mob: +387 (0) 61 235 281

+387 (0)62 573 696

Sva prava pridržana