Šampinjone posoliti i staviti nekoliko minuta u pećnicu na 160 stupnjeva, tek toliko da se malo 'oznoje'.
Na zagrijano maslinovo ulje staviti luk, prodinstati ga, dodati češnjak i mljeveno meso. Dinstati uz dodatak crnog vina, majčine dušice i lovorovog lista te začiniti solju i paprom. Dodati sitno sjeckane stručke šampinjona te dinstati dok ne ispari tekućina.
Špinat kratko okrenuti na zagrijanom maslinovom ulju da malo 'uvene' te posoliti.
U klobuke šampinjona prvo staviti špinat, na špinat staviti dinstano meso te sve posuti svježe ribanim parmezanom. Peći na 220 stupnjeva dok se parmezan ne rastopi i ne dobije zlatno žutu boju i prepoznatljiv miris.
- 12 klobuka većih šampinjona
- 200 g mljevene junetine
- 150 g sitno sjeckanog luka
- 2 sitno sjeckana češnja češnjaka
- 1 dl crnog vina
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- sjeckani stručci šampinjona
- majčina dušica
- lovorov list
- 100 g svježe ribanog parmezana
- 100 g špinata