Recept kojim ćete za samo 45 minuta imati savršeno ukusno jelo na svome stolu i koji definitivno možemo proglasiti receptom sedmice pronašli smo na internet stranici Centarzdravlja.hr, te ga za sve naše gljivoljupce prenosimo u cjelosti.
Ukusne i punjene gljive jednostavan su i brz obrok s niskim udjelom ugljikohidrata, a mogu biti odličan prilog mesu ili vegetarijanski obrok!
Sastojci:
-
120 g većih šampinjona
-
250 g baby špinata
-
2-3 artičoke, marinirane
-
1 režanj češnjaka
-
50 g svježeg krem sira
-
1 mozzarella, naribana
-
3 žlice krušnih mrvica
-
10 g maslaca, nezaslađenog
-
1 dl maslinovog ulja
-
prstohvat soli
-
prstohvat papra
Priprema:
-
Zagrijte pećnicu na 200°C.
-
Šampinjone operite i posušite papirom za ruke te uklonite stabljike. Klobuk šampinjona ostavite sa strane, a stabljike nasjeckajte.
-
U tavi rastopite maslac, dodajte češnjak, nasjeckane stabljike šampinjona i baby špinat. Kuhajte 6-7 minuta dok češnjak ne porumeni, zatim maknite s vatre i dodajte artičoke, sir, mozzarellu, krušne mrvice, sol i papar.
-
Klobuke složite na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Svaki klobuk premažite s malo maslinovog ulja te začinite solju i paprom.
-
Klobuke napunite pripremljenom smjesom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
-
Pecite oko 15 minuta, odnosno dok gljive ne porumene.
-
Poslužite toplo, prijatno!