bioplus punjeni sampinjoni sampinjoni gljive

Recept kojim ćete za samo 45 minuta imati savršeno ukusno jelo na svome stolu i koji definitivno možemo proglasiti receptom sedmice pronašli smo na internet stranici Centarzdravlja.hr, te ga za sve naše gljivoljupce prenosimo u cjelosti. 

Ukusne i punjene gljive jednostavan su i brz obrok s niskim udjelom ugljikohidrata, a mogu biti odličan prilog mesu ili vegetarijanski obrok!

Sastojci:

  • 120 g većih šampinjona

  • 250 g baby špinata

  • 2-3 artičoke, marinirane

  • 1 režanj češnjaka

  • 50 g svježeg krem sira

  • 1 mozzarella, naribana

  • 3 žlice krušnih mrvica

  • 10 g maslaca, nezaslađenog

  • 1 dl maslinovog ulja

  • prstohvat soli

  • prstohvat papra

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.

  2. Šampinjone operite i posušite papirom za ruke te uklonite stabljike. Klobuk šampinjona ostavite sa strane, a stabljike nasjeckajte.

  3. U tavi rastopite maslac, dodajte češnjak, nasjeckane stabljike šampinjona i baby špinat. Kuhajte 6-7 minuta dok češnjak ne porumeni, zatim maknite s vatre i dodajte artičoke, sir, mozzarellu, krušne mrvice, sol i papar.

  4. Klobuke složite na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Svaki klobuk premažite s malo maslinovog ulja te začinite solju i paprom.

  5. Klobuke napunite pripremljenom smjesom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.

  6. Pecite oko 15 minuta, odnosno dok gljive ne porumene.

  7. Poslužite toplo, prijatno!

BIOPLUS d.o.o.

Kotromanića 48, 71000 Sarajevo

bioplussarajevo@gmail.com

Tel: +387 (0) 33 246 378

Mob: +387 (0) 61 235 281

+387 (0)62 573 696

Sva prava pridržana