Jednostavan, ukusan, bez mesa, bez ugljikohidrata, bezglutenski recept. Savršen i kao prilog.

 

SASTOJCI:

2 žlice maslinovog ulja
12 BioPlus šampinjona
3 čehna bijelog luka
sol i papar
mladi luk, sitno sjeckani, po želji

PRIPREMA:

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte narezane gljive i bijeli luk i pirjajte oko 3 minute, redovno miješajući.
Propržite gljive s malo soli, poklopite poklopcem i nastavite kuhati gljive još 2 minute, povremeno miješajući. Gljive će pustiti svoj "sok", ne i trebale zagoriti. .
Uklonite poklopac nakon što su Bioplus šampinjoni oslobodili "sok" i pirjajte oko 5 minuta, nepokrivene, na srednje jakoj vatri, miješajući.
Ukupno vrijeme kuhanja od početka do kraja treba biti manje od 15 minuta.Pred kraj dodajte papar po želji.
Na kraju, ispržene gljive pospite nasjeckanim mladim lukom.

Prijatno!
Izvor: Julia's Album

BIOPLUS d.o.o.

Kotromanića 48, 71000 Sarajevo

bioplussarajevo@gmail.com

Tel: +387 (0) 33 246 378

Mob: +387 (0) 61 235 281

+387 (0)62 573 696

Sva prava pridržana